Životospráva

Mateřská škola poskytuje dětem plnohodnotnou a vyváženou stravu dle příslušných předpisů, poskytuje dostatečný pitný režim, snažíme se omezit zbytečně slazené nápoje. Děti mají v průběhu celého dne nápoje k dispozici.

Mezi jednotlivými jídly jsou dodržovány 3 hodinové intervaly. Stravu poskytuje vlastní stravovna umístěná na budově C.

Dodržování zdravé životosprávy podporuje také stanovený režim dne. Ten zajišťuje pravidelný rytmus a řád, který je dostatečně flexibilní, umožňuje organizaci činností v průběhu dne přizpůsobit potřebám a aktuální situaci.

Rodiče mohou děti přivádět do MŠ dle svých potřeb, výjimkou je pouze pobyt venku a spánek dětí.

Děti mají dostatek času na jídlo v příjemné, klidné atmosféře, do jídla je nikdy nenutíme, ale snažíme se, aby je alespoň ochutnaly, pokud jim v tom nebrání zdravotní omezení.

Děti jsou každodenně dostatečně dlouho venku, pokud to umožňují klimatické podmínky i v odpoledních hodinách( viz. režim dne). Zařazujeme pohybové chvilky, zájmové pohybové aktivity, pohybové hry a činnosti v přírodě, sezónní činnosti, hudebně pohybové činnosti, 1x týdně tělesnou výchovu.

Děti mají dostatek volného pohybu nejen při pobytu venku, ale i při pobytu v mateřské škole.

V denním režimu je respektována individuální potřeba aktivity, spánku a odpočinku jednotlivých dětí.Dětem s nižší potřebou spánku je po krátké relaxaci nabízen jiný klidný program. Děti, které nespí, se věnují činnostem, které nenarušují odpočinek spících kamarádů.